Print opties

Sluiten

Brood bakken zonder kneden

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
13u 0min
Totale tijd
13u 10min

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Meng de bloem en het zout in een kom. Roer de gist door het lauwwarme water en giet dit mengsel bij de bloem. Roer de ingrediënten met een houten lepel goed door elkaar. Het deeg is plakkeriger dan brooddeeg, maar dat is de bedoeling.
2
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 12 tot 15 uur rijzen op een warme plek in huis. Tip: maak het deeg in de avond, zo kan het de volgende morgen gebakken worden.
3
Vet een emaille of gietijzeren pan in met wat olie. Verwarm de oven voor op 240℃ en zet de pan in de oven.
4
Haal de pan na 15 min. uit de oven en doe hier het brooddeeg in. Bak het brood 30 min. met de deksel op de pan.
5
Haal de pan met het brood uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 220C. Haal dan de deksel van de pan en bak het brood nog 15 tot 20 min. zonder deksel.
6
Laat het brood afkoelen voor het aansnijden, anders kan het brood taai worden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.