In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Broodje pulled paddo’s shoarma

Een heerlijk broodje shoarma? Maak deze plantaardige variant met Lekker Fred’s Pulled Paddo’s Shoarma en Viekan mayo! De koolsla maak je zelf van rode kool, winterpeen, rode ui en een heerlijke dressing. Dit is zo’n gerecht waarvan je achteraf zegt: “Zit hier geen vlees in? Niets van gemerkt!”. De Pulled Paddo’s hebben namelijk een vlezige structuur die haast niet van echt vlees te onderscheiden is. Dit wil je proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broodje pulled paddo’s shoarma

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de rode kool in smalle reepjes. Schil de winterpeen en rasp in slierten. Pel en snipper de ui fijn.
2
Meng 2/3 van de Viekan mayo met de Dijon mosterd, witte wijnazijn en peper en zout naar smaak. Meng hier de rode kool, winterpeen, rode ui en bieslook doorheen.
3
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de pulled paddo’s shoarma 5 min.
4
Snijd ondertussen de broodjes open, besmeer met de overige Viekan mayonaise en beleg met de koolsla en pulled paddo’s.

Pulled gerechten: een echte trend

Pulled gerechten zijn niet alleen populair onder vleeseters, maar ook onder vegetariërs en veganisten. Er zijn tal van heerlijke vegetarische en veganistische varianten van pulled gerechten die net zo smaakvol zijn als hun vleesvarianten.

Een van de populairste vegetarische opties is pulled jackfruit. Jackfruit is een vrucht die een vlezige textuur heeft en daarom een goede vervanger is voor vlees. Het kan op dezelfde manier worden bereid als pulled chicken of beef en wordt vaak geserveerd met barbecuesaus. Pulled mushrooms zijn ook een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten. Champignons hebben van nature een vlezige textuur en zijn daarom ideaal voor dit soort gerechten. Een enorm lekker ander recept is deze paratha met pulled oesterzwam en riata. Verwen jezelf en ga voor een avondje Indiaas genieten! Wil je volledig plantaardig eten? Vervang de Griekse yoghurt dan voor een plantaardige variant. Zo zet je met een kleine aanpassing een veganistische maaltijd op tafel.

Naast jackfruit en champignons zijn er nog tal van andere groenten die kunnen worden gebruikt voor pulled gerechten, zoals wortels, courgettes en aubergines. Er zijn ook plantaardige proteïnebronnen zoals tofu en seitan die op deze manier kunnen worden bereid.

Het mooie van pulled gerechten is dat je kunt experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten. Voeg kruiden, groenten en sauzen toe om een unieke smaak te creëren die past bij jouw persoonlijke voorkeur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?