Wortelcake met walnoten en sinaasappel roomkaas glazuur
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Ingrediënten
12 stuks
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Hak de walnoten grof.
2
Klop de eieren samen met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Voeg de zonnebloemolie langzaam toe en klop tot een egaal beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng in delen met een spatel door het beslag. Voeg de geraspte wortel, ¾ van de walnoten, kaneel, zout en het vanille extract toe aan het beslag en meng voorzichtig door met een spatel.
3
Vet een cakevorm (30 cm) in met de boter en voeg het beslag toe aan de vorm. Bak 60 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.
4
Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng de roomkaas met de poedersuiker en 1 el sinaasappelsap tot een gladde frosting. Verdeel de frosting over de cake en garneer met de resterende walnoten en de rasp van de sinaasappel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.