Print opties

Sluiten

Chocolade-kardemomkoekjes met s’mores dip

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

25 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng met een mixer de boter, vanille-aroma en suiker tot een smeuïge substantie. Zeef de bloem boven de kom en mix door totdat de bloem goed is opgenomen. Kneed het deeg met je handen verder tot een egale bol. Verdeel de bol in 3 gelijke delen.
2
Voeg de cacao toe aan 1 van de 3 deegballen. Meng goed door tot de cacao helemaal is opgenomen in het deeg. Voeg de gemalen kardemom toe aan de overige twee deegballen en voeg deze samen. Houd de 2 verschillende kleuren deeg gescheiden van elkaar.
3
Vorm van iedere deegbal een rechthoekige plak van 20 bij 5 cm. De ene plak zal dikker zijn dan de andere. Snijd iedere rechthoek in gelijke reepjes. Leg de reepjes als een matje aan elkaar, waarbij ze elkaar licht overlappen aan de lange zijde. Zorg dat je afwisselt tussen het lichte en het donkere deeg.
4
Rol het deegmatje op en snijd in vier gelijke stukken. Zet de stukken in een vierkant tegen elkaar aan met de snijzijde naar boven. Rol het deeg vervolgens uit tot ca. 0,5 cm dikte. Door het deeg op deze manier uit te rollen vloeien de kleuren mooi in elkaar over en krijg je een marmereffect in je deeg.
5
Steek de koekjes uit met een koekjessteker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Koel de koekjes 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Bak de gekoelde koekjes vervolgens in 13 minuten goudbruin in de oven.
6
Snijd de melkchocolade in blokjes. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met de chocoladeblokjes. Verdeel vervolgens de marshmallows over de chocolade. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven. Serveer de chocolade-kardemomkoekjes met de warme s’mores dip.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.