Print opties

Sluiten

Chocolade trifle met zwarte kersen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5u 10min
Totale tijd
5u 30min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180˚C.
2
Maak het beslag van de browniemix volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng hier de zwarte kersenjam doorheen. Vet de springvorm in en giet het beslag erin. Bak de brownie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de brownie iets afkoelen en haal uit de springvorm. Snijd de brownie doormidden zodat je twee cirkelvormige plakken hebt.
3
Week de gelatine 10 min. in koud water. Verwarm 1/5e Premium Cassis in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los op in de cassis. Laat de cassis iets afkoelen en giet bij de rest van de cassis. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Meng lepel voor lepel de helft van de Griekse yoghurt door de witte chocolade. Giet langzaam de cassis bij het Griekse yoghurt-mengsel en meng goed door. Giet het geheel in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast tot het mengsel dik begint te worden.
4
Klop de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker lobbig. Meng er voorzichtig de helft van de Griekse yoghurt doorheen. Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
5
Leg 1 plak brownie onderin de trifle vorm en leg de helft van de kersen erbovenop. Spuit de helft van de cassismousse eroverheen, gevolgd door 1/3 van de slagroom. Leg voorzichtig de tweede plak brownie op de slagroom. Spuit de rest van de cassismousse eroverheen, gevolgd door 1/3 van de slagroom. Zet de trifle minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
6
Leg de rest van de kersen op de trifle en spuit er toefjes slagroom omheen. Decoreer de trifle met de geraspte pure chocolade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.