Meng de kaneel met 100 gr suiker in een kommetje. Verwarm de oven voor tot 175°C. Spray de bakvorm in met bakspray en bedek de bodem met een dun laagje van de kaneelsuiker.
2
Open een blikje croissantdeeg en spreid het deeg uit. Duw de naden een beetje aan zodat er één grote lap croissantdeeg ontstaat. Gebruik een deegrol om het croissantdeeg uit te rollen tot de grootte van je bakvorm. Leg de deeglap in de bakvorm.
3
Doe de mascarpone met het ei, de resterende 150 gram suiker en het vanille-extract in de mengkom van de keukenmachine en mix 5 min. tot een luchtig mengsel. Spreid dit mengsel gelijkmatig uit over het croissantdeeg.
4
Maak het andere blikje croissantdeeg open en rol opnieuw uit tot de grootte van de bakvorm. Leg op de mascarponevulling.
5
Smelt de boter en gebruik een bakkwast om dit gelijkmatig op de bovenste deeglap te smeren. Bedek met de resterende kaneelsuiker.
6
Bak 50 min. in de warme oven. Laat afkoelen op een rekje en plaats daarna 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven. Bedek met de karamelsaus en snijd in vierkante stukken om te serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.