Print opties

Sluiten

Chutney burger

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel de ui, hak de helft in dunne ringen en de andere helft fijn. Snijd 2/3 van de rode peper fijn. Schil de gember en rasp fijn.
2
Kneed het gehakt samen met de mango chutney, fijngehakte ui en rode peper in een mengkom. Voeg de gember toe en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er burgers van ter grootte van de hamburgerbroodjes.
3
Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
4
Halveer de broodjes en rooster ze in een droge koekenpan 1 min. op de snijkant.
5
Verhit de boter in een koekenpan en bak de burgers 2-3 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
6
Besmeer de onderste helft van de broodjes met de yoghurt dressing, leg de burgers erop en beleg met sla, courgette linten en rode ui. Snijd de overige rode peper in dunne plakjes en verdeel over de broodjes. Leg de bovenste helft van de broodjes erop en zet eventueel vast met een prikker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.