Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de helft van de citroenen in schijfjes. Rasp de gele schil van de andere helft van de citroenen en pers deze uit. Meng in een steelpannetje het water met 3/5 van de suiker en breng aan de kook. Leg de citroenschijfjes in het suikerwater en zet het vuur laag. Laat 20 à 30 min. op laag vuur koken.
2
Maal de kandijkoeken fijn en smelt de boter. Meng vervolgens de koekkruimels door de gesmolten boter en roer goed door. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en druk de bodem goed aan. Bak 8 min. in het midden van de oven.
3
Meng ondertussen in een beslagkom de rest van de suiker, roomkaas, zure room, citroenrasp, citroensap en de eieren met een mixer tot een glad beslag.
4
Haal de cakevormpjes uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Verdeel het cheesecakebeslag over de vormpjes, zet de cheesecakejes terug in de oven en bak 20 min. Haal de cheesecakejes uit de oven en laat afkoelen. Zet de temperatuur van de oven op 60°C.
5
Haal de citroenschijfjes voorzichtig uit het suikerwater en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar het suikerwater. Plaats de bakplaat met de citroenschijfjes 2 uur in de oven.
6
Kook de bevroren mango in met 4 el suikerwater. Pureer het mengsel wanneer de mango uit elkaar valt. Smelt de gelatineblaadje(s) in de mangosaus en laat afkoelen.
7
Versier elk cheesecakeje met 1,5 el mangosaus en een schijfje gekonfijte citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.