Print opties

Sluiten

Citroen-maanzaad pancakes

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
1
Rasp de schil van de citroen en zet apart. Let op: rasp alleen het gele deel van de citroenschil, het witte gedeelte van de schil is erg bitter. Pers de citroen uit boven een glas.
2
Meng de melk met 2 el citroensap. Laat een paar minuten staan en roer om. De melk wordt iets dikker.
3
Kluts het ei in een kom en voeg de citroenmelk en 2 el zonnebloemolie toe. Roer dit goed door.
4
Zeef het meel, baking soda, suiker en zout boven de kom met het ei/melkmengsel en roer door. Mix daarna nog eens alle ingrediënten goed met elkaar.
5
Voeg het maanzaad toe, roer nog even voorzichtig door en laat het beslag 15 min. rusten. Zo kan de baking soda gaan werken voor extra luchtigheid van de pannenkoekjes.
6
Schenk wat olie in de pan en bak de pancakes ter grootte van 10 cm tot ze goudbruin zijn en er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai om en bak de andere kant goudbruin in ongeveer 1,5 minuut.
7
Serveer de pancakes met plakjes citroen, de citroenrasp en wat extra maanzaad. Tip: serveer de pancakes met extra boter, honing of stroop naar keuze.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.