Print opties

Sluiten

Cola kipspiezen met barbecuesaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten kipsaté
Ingrediënten barbecuesaus
Extra keukenbenodigdheden
1
Meng de cola met de basterdsuiker, uien, knoflook, sojasaus en barbecue rub en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. Schep de kip uit de marinade en breng 200 ml van de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is. Rijg de kipblokjes aan houten prikkers en gril de kipsaté op de barbecue (of in een grillpan) 6 à 7 min. aan iedere kant. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 30 sec. aan iedere kant.
2
Meng alle ingrediënten in een diepe pan en breng aan de kook. Laat de saus 45 min. op laag vuur langzaam inkoken tot deze dik wordt en donker kleurt.
3
Serveer de kipspiezen met de barbecuesaus en garneer eventueel met gebakken uitjes en gesneden bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.