courgette taco
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Courgette taco’s

Deze courgette taco met kip en guacamole is een feestelijk én origineel borrelhapje. Ideaal voor wanneer je eens op zoek bent naar iets anders! Lekker, makkelijk en óók nog eens gezond en voedzaam. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept courgette taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Rasp de courgette en knijp het overtollige vocht eruit met je handen. Doe de rasp in een kom en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg het ei en de bloem toe en mix tot een beslag. Maak van het beslag dunne, platte rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif voor 15 min. in de oven totdat ze beginnen te verkleuren.
2
Haal ze voorzichtig van de bakplaat en hang ze in het rooster van de oven, zodat ze in de vorm van een taco hangen. Bak nog 5 min. in de oven en laat 10 min. afkoelen totdat ze zijn uitgehard en in de tacovorm blijven staan.
3
Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Hak de helft van de koriander grof. Pers het sap uit de limoen. Mix de avocado met de gehakte koriander, het limoensap en wat peper en zout. Halveer de tomaten.
4
Vul de taco’s met de guacamole en top af met de tomaat, kip en overige koriander.

Aan de slag met borrelhapjes!

Of je nu op zoek bent naar gemakkelijke en snelle borrelrecepten, of wat meer de tijd hebt om een uitgebreide borrel te organiseren; op Eatertainment vind je ontzettend veel verschillende borrelhapjes. Van uitgebreide borrelplanken met verschillende soorten kazen, charcuterie, nootjes en olijven tot gezondere borrelhapjes. Wij helpen je op weg!

Probeer bijvoorbeeld eens deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Gemakkelijk om te maken en voor een borrelhapje helemaal niet zo ongezond. De snoeppaprika’s vul je met cottage cheese en snoeptomaatjes en top je af met peterselie, walnoten en chilivlokken. Een snel borrelhapje wat bij iedereen in de smaak gaat vallen.

Liefhebber van kaas? Probeer dan deze brie met gekarameliseerde ui. Het ziet eruit als een feestje en zo proeft het ook echt! De ui karamelliseer je met honing en pecannoten en dit verdeel je vervolgens over de brie. Serveer met stokboor voor een heerlijk borrelhapje.

Ook in de airfryer kan je ontzettend veel verschillende borrelhapjes bereiden. Te beginnen met deze Parmezaan kipnuggets met spicy mayonaise en citroendip. Een ideaal borrelhapje voor de vrijdagavond als start van een heerlijk weekend! Ook lekker zijn deze maïsribs die je bereid in de airfryer. De maïsribs breng je op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder en top je af met Parmezaanse kaas en tijm.

Wanneer je op zoek bent naar een borrelhapje met lekker veel groenten, zijn deze gevulde champignons uit de airfryer een aanrader. Dit borrelhapje staat al in een kwartier op tafel. Je vult de champignons met chorizo en geraspte kaas en topt het geheel af met bieslook. Hiermee verras je jouw gasten gegarandeerd!

Houd je van lekker veel variatie voor tijdens de borrel? Kies dan voor het maken van een van de flammkuchen recepten. Vind een balans tussen zoet en hartig en ga aan de slag met diverse toppings. Een goed vullende borrelsnack zoals de flammkuchen met pulled chicken maakt de avond compleet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via