Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met muffinvormpjes. Maak vervolgens de banketbakkersroom met 250 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar in de koelkast totdat je het nodig hebt.
2
Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder en mix samen in een kom.
3
Mix de boter met de kristalsuiker, zout en vanille-extract totdat het een zachte substantie is. Voeg 1 ei toe en mix goed. Voeg het overige ei toe en mix opnieuw totdat alles zacht en romig is. Mix de overige melk met de zonnebloemolie in een andere kom.
4
Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix totdat het volledig opgenomen is. Voeg het melkmengsel toe en mix opnieuw. Voeg de overige bloem toe en mix net zolang tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes door ze voor ⅔ te vullen en schuif voor 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze 20 min. afkoelen op een rooster.
5
Doe de rietsuiker in een kom. Besmeer de cupcakes met de banketbakkersroom en zet voor 30 min. in de koelkast zodat de room wat uit kan harden. Dip de bovenkanten van de cupcake vervolgens voorzichtig in de suiker en brandt de suiker vervolgens goudbruin met een gasbrander.
6
Serveer de cupcakes direct, want na een tijdje wordt de suikerlaag waterig.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.