Cupcakes Met Passievrucht Custard En Meringue Botercreme2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cupcakes met passievrucht custard en meringue botercrème

Geef je naturel cupcakes een twist en ga voor deze variant met passievrucht custard, meringue botercrème en passievruchtsaus! De perfecte balans tussen zoet, zuur en romig. De cupcakes vullen we met passievrucht custard, toppen we af met de romige botercrème en friszure passievruchtsaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Cupcakes met passievrucht custard en meringue botercrème

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
2
Klop 125 gr roomboter en 125 gr kristalsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en meng. Voeg 1 tl vanille-extract, snufje zout, zelfrijzend bakmeel en 2 el volle melk toe. Meng tot een glad beslag. Verdeel over de vormpjes en bak 18–20 min. tot goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
3
Maak ondertussen de passievrucht custard. Ontdooi 250 gr diepvries passievruchtblokjes. Zeef de pitjes eruit. Verwarm 250 ml melk, de slagroom en de passievruchtblokjes tot net onder het kookpunt. Klop ondertussen de eidooiers, 80 gr kristalsuiker, 30 gr maïzena en 1 tl vanille-extract romig. Giet een beetje warme vloeistof bij het eimengsel, roer goed door en voeg toe aan het passievrucht mengsel. Kook op laag vuur tot dik en laat afkoelen.
4
Maak de botercrème. Verwarm in een andere pan de eiwitten en 150 gr kristalsuiker au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water tot de suiker is opgelost. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop tot stijve pieken voor 10 min. Voeg 250 gr ongezouten roomboter beetje bij beetje toe, gevolgd door 1 tl vanille-extract. Klop tot een gladde botercrème en schep in een spuitzak.
5
Ontdooi de overige 250 gr diepvries passievruchtblokjes en verwarm in een pan. Voeg 20 gr maïzena en het water in een pannetje en laat kort indikken tot een passievruchtsaus.
6
Schep de passievrucht custard in een spuitzak. Hol de cupcakes iets uit en vul met passievrucht custard. Spuit een toef botercrème op elke cupcake en top af met de passievruchtsaus.

Onweerstaanbare recepten met passievrucht

Wie een hele passievrucht voor zich heeft liggen, wordt verrast door de kleurrijke binnenkant wanneer je de exotische vrucht opensnijdt. De buitenkant is namelijk wat paarsig van kleur, rond en hard, maar de binnenkant heeft geel, geleiachtig vruchtvlees met zwarte, eetbare pitjes. Dit vruchtvlees heeft een fris, wat zoetzure en tropische smaak en is verrassend lekker in tal van gerechten! Passievrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar het groeit aan een klimplant. Je kan een passievrucht, net als een kiwi, als tussendoortje eten en het vruchtvlees eruit lepelen, maar je kan het dus ook verwerken in lekkere recepten.

Zo gebruiken we passievrucht als onderdeel van deze smaakvolle en smeuïge cupcakes. We vullen de naturel cupcakes met een zelfgemaakte passievrucht custard, toppen het af met meringue botercrème en daaroverheen nog een friszure passievruchtsaus. Een ander lekker dessert om te maken met passievrucht is deze no bake passievrucht cheesecake. De taart heeft een krokante bodem gemaakt van volkoren digestives, een zijdezachte cheesecakelaag met passievrucht en wordt afgetopt met slagroom, witte chocolade rasp en verse passievrucht. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.

Naast bakrecepten kan je passievrucht ook verwerken in andere gerechten. Denk aan deze passievrucht aardbei gamba bowl met parelcouscous, luxe notenstol met sinaasappel mascarpone en ceviche in limoncello tijgermelk. Of wat dacht je van deze salade met kip, mango en passievruchtdressing, met bijpassend biertje? Deze gerechten laten zien dat passievrucht niet alleen gebruikt hoeft te worden in zoete recepten, maar ook zeker een toevoeging kan zijn in hartige gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via