Print opties

Sluiten

Cupcakes met passievrucht custard en meringue botercrème

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
2
Klop 125 gr roomboter en 125 gr kristalsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en meng. Voeg 1 tl vanille-extract, snufje zout, zelfrijzend bakmeel en 2 el volle melk toe. Meng tot een glad beslag. Verdeel over de vormpjes en bak 18–20 min. tot goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
3
Maak ondertussen de passievrucht custard. Ontdooi 250 gr diepvries passievruchtblokjes. Zeef de pitjes eruit. Verwarm 250 ml melk, de slagroom en de passievruchtblokjes tot net onder het kookpunt. Klop ondertussen de eidooiers, 80 gr kristalsuiker, 30 gr maïzena en 1 tl vanille-extract romig. Giet een beetje warme vloeistof bij het eimengsel, roer goed door en voeg toe aan het passievrucht mengsel. Kook op laag vuur tot dik en laat afkoelen.
4
Maak de botercrème. Verwarm in een andere pan de eiwitten en 150 gr kristalsuiker au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water tot de suiker is opgelost. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop tot stijve pieken voor 10 min. Voeg 250 gr ongezouten roomboter beetje bij beetje toe, gevolgd door 1 tl vanille-extract. Klop tot een gladde botercrème en schep in een spuitzak.
5
Ontdooi de overige 250 gr diepvries passievruchtblokjes en verwarm in een pan. Voeg 20 gr maïzena en het water in een pannetje en laat kort indikken tot een passievruchtsaus.
6
Schep de passievrucht custard in een spuitzak. Hol de cupcakes iets uit en vul met passievrucht custard. Spuit een toef botercrème op elke cupcake en top af met de passievruchtsaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.