Print opties

Sluiten

Dorade in zoutkorst met zoete aardappel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de limoen en 1/4 deel van de sinaasappel in plakjes. Vul de dorade met 4/5 deel takjes tijm, de peterselie, de koriander en vervolgens met alle limoen- en sinaasappelplakjes. Laat de uiteinden van de citrusvruchten achterwege.
2
Meng in een kom het zout met het eiwit van de eieren. Schep 2 el van het zoutmengsel in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat ten grote van de vis. Leg de vis op het bedje van zout en bekleed nu de vis volledig met het zoutmengsel. De kop en de staart hoeven niet bedekt te zijn. Zet de vis in de oven en laat deze 25 minuten garen.
3
Verhit de olie in een pan en bak in 20 min. de zoete aardappelblokjes gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en de overgebleven tijm boven de pan.
4
Snijd 1/2 deel van de sinaasappel zonder schil en de tomaat in blokjes. Meng dit met de botersla in een schaal. Pers ondertussen ½ sinaasappel uit en meng dit met mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit mengsel bij de salade als dressing.
5
Verwijder de zoutkorst van de dorade en serveer de vis met een frisse salade en zoete aardappelblokjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.