Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Pel en snipper ondertussen de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.
2
Roer de gele rijst erdoorheen. Schenk het hete water erbij. Kook 12 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Spoel ondertussen de zeevruchten en tuinerwten onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de zeevruchten en tuinerwten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.
3
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snijd de citroen in partjes en serveer de paella met de parten citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.