In samenwerking met:
Feta Watermeloenspiesjes
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Feta-watermeloenspiesjes

Frisse watermeloen, zoutige feta en kruidige basilicum, deze ingrediënten zijn een perfecte combinatie. Dit gerecht zien wij graag terug op een zomerse borrelplank. Makkelijk te maken en gewoon weg heerlijk van smaak!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept feta-watermeloenspiesjes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de feta in blokjes van 2 cm naar het gewenste aantal prikkers. Haal de blaadjes van de basilicum en scheur in kleine stukjes naar het aantal prikkers.
2
Prik om en om de watermeloen, het basilicum en de feta op een cocktailprikker.

Een verfrissende zomerfavoriet: watermeloen

Watermeloen, wetenschappelijk bekend als Citrullus lanatus, is een heerlijke en verfrissende vrucht die zijn oorsprong vindt in de droge streken van Zuid-Afrika. Deze sappige lekkernij heeft zich verspreid over de hele wereld en wordt tegenwoordig in veel landen verbouwd. Naast Zuid-Afrika zijn belangrijke watermeloen producerende landen onder andere China, Turkije, Iran, Egypte, en de Verenigde Staten.

In Nederland is watermeloen vooral in de zomermaanden beschikbaar. Het seizoen loopt van juni tot september, wanneer de warmere temperaturen zorgen voor optimale groeiomstandigheden. Watermeloenen worden dan vol rijp, sappig en zoet, waardoor ze de perfecte verkoeling bieden tijdens de hete zomerdagen.

Watermeloen is niet alleen lekker om zo te eten, maar het biedt ook tal van culinaire mogelijkheden. Gegrilde watermeloen is een verrassend en smaakvol gerecht. Het grillen brengt de zoetheid van de vrucht naar voren en geeft het een licht rokerige smaak die goed samengaat met hartige gerechten. Verwerk het in een zomerse salade of combineer het met een lekkere BBQ-steak.

Daarnaast is watermeloen een geweldige basis voor verfrissende drankjes, zoals watermeloenlimonade of zelfs in cocktails en mocktails. Denk aan deze watermeloen Yakult mocktail of een lekkere watermeloen slush bowl. De zoete smaak en hoge waterinhoud maken het een ideale dorstlesser op warme dagen.

Een populaire combinatie is watermeloen met feta. Het zoute van de feta vormt een heerlijk contrast met het zoete van de watermeloen. Dit eenvoudige maar elegante hapje is perfect als lichte snack of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Kortom, watermeloen is een verfrissende en veelzijdige vrucht die de zomerse lekkernijen naar een hoger niveau tilt. Of je het nu zo uit de hand eet, grilt, mixt of combineert met andere ingrediënten, watermeloen blijft een ware favoriet tijdens warme dagen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?