Print opties

Sluiten

Franse plaattaart

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in halve ringen en spoel schoon onder stromend water. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 3 min. aan in de boter. Voeg de mosterd en groentebouillon toe en stoof de prei in 5 min. gaar.
2
Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de brie in plakken van 0,5 cm dik. Hak de walnoten grof. Ris de takjes tijm.
3
Rol het bladerdeeg uit en leg dit op een bakplaat. Vouw 1 cm. van de randen naar binnen. Verdeel de prei over het bladerdeeg. Verdeel de rode ui, brie en walnoten over de prei. Strooi de blaadjes tijm over het geheel.
4
Kluts het ei. Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Bak de plaattaart 25 tot 30 min. in de oven.
5
Verdeel de rucola over de plaattaart en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.