French toast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

French toast

Deze French toast is qua smaak dan wel klassiek, qua bereiding wordt de pan verruild voor de oven. Dat is namelijk net zo lekker en – laat ons eerlijk zijn – vele malen handiger. Heerlijk om te serveren voor een feestelijke brunch in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept french toast

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de brioche in plakken van ongeveer 1,5 cm.
2
Doe de volle melk samen met de eieren, het vanille-extract, ½ van de poedersuiker en kaneel in een kom. Roer met een garde tot een glad beslag.
3
Doop elk sneetje brioche langs beide kanten in het melkmengsel en schik ze dakpangewijs over elkaar in de ovenschaal. Verdeel de boter in kleine klontjes en leg op elk sneetje brioche een klontje boter. Bak 30-35 min. in de oven. Is de brioche mooi goudbruin? Haal uit de oven en laat 1 min. afkoelen.
4
Bedek de French toast met de blauwe bessen en met de overige poedersuiker. Serveer met de ahornsiroop.

Een tijdloze klassieker voor de brunch

French toast, ook wel wentelteefjes genoemd, is een geliefd en lekker recept dat perfect is voor een uitgebreid ontbijt, als lunch recept of zelfs als dessert. Het gerecht bestaat uit sneetjes brood die worden gedoopt in een mengsel van ei en melk, waarna ze goudbruin worden gebakken. Hoewel de oorsprong vaak wordt toegeschreven aan Frankrijk, zijn er soortgelijke recepten over de hele wereld te vinden. De Franse versie, pain perdu (verloren brood), werd traditioneel gemaakt om oud brood nieuw leven in te blazen.

Het basisrecept voor French toast is eenvoudig, maar de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Voor een klassieke zoete versie kan je kaneel en vanille-extract toevoegen aan het beslag. Serveer het met ahornsiroop, vers fruit als bosbessen of poedersuiker voor een heerlijke traktatie. Wil je een keer French toast met een twist proberen? Kies voor brioche als basis en voeg toppings zoals Nutella, slagroom of gekarameliseerde banaan toe.

Eén van onze favoriete French toast recepten is deze gevulde French toast. Dit feestelijke recept is heerlijk bij een uitgebreide brunch op de zondag. Ook in dit recept kiezen we voor brioche in plaats van sneetjes (oud) brood. Het briochebrood toppen we af met een lekkere lemon curd en frisse aardbeien. Deze combinatie is hemels! Een ander French toast recept om mee uit te pakken is deze croissant French toast. We gebruiken overgebleven croissants en toveren het om tot een nieuw smakelijk gerecht. Ideaal voor wanneer je liever niks wilt weggooien. De croissant French toast serveren we met verse aardbeien en zoete frambozen. Top het geheel af met poedersuiker en het genieten kan beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?