Deze French toast is qua smaak dan wel klassiek, qua bereiding wordt de pan verruild voor de oven. Dat is namelijk net zo lekker en – laat ons eerlijk zijn – vele malen handiger. Heerlijk om te serveren voor een feestelijke brunch in het weekend!
French toast, ook wel wentelteefjes genoemd, is een geliefd en lekker recept dat perfect is voor een uitgebreid ontbijt, als lunch recept of zelfs als dessert. Het gerecht bestaat uit sneetjes brood die worden gedoopt in een mengsel van ei en melk, waarna ze goudbruin worden gebakken. Hoewel de oorsprong vaak wordt toegeschreven aan Frankrijk, zijn er soortgelijke recepten over de hele wereld te vinden. De Franse versie, pain perdu (verloren brood), werd traditioneel gemaakt om oud brood nieuw leven in te blazen.
Het basisrecept voor French toast is eenvoudig, maar de mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Voor een klassieke zoete versie kan je kaneel en vanille-extract toevoegen aan het beslag. Serveer het met ahornsiroop, vers fruit als bosbessen of poedersuiker voor een heerlijke traktatie. Wil je een keer French toast met een twist proberen? Kies voor brioche als basis en voeg toppings zoals Nutella, slagroom of gekarameliseerde banaan toe.
Eén van onze favoriete French toast recepten is deze gevulde French toast. Dit feestelijke recept is heerlijk bij een uitgebreide brunch op de zondag. Ook in dit recept kiezen we voor brioche in plaats van sneetjes (oud) brood. Het briochebrood toppen we af met een lekkere lemon curd en frisse aardbeien. Deze combinatie is hemels! Een ander French toast recept om mee uit te pakken is deze croissant French toast. We gebruiken overgebleven croissants en toveren het om tot een nieuw smakelijk gerecht. Ideaal voor wanneer je liever niks wilt weggooien. De croissant French toast serveren we met verse aardbeien en zoete frambozen. Top het geheel af met poedersuiker en het genieten kan beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment