Frisse Italiaanse pastasalade met peer, croutons en een huisgemaakte vinaigrette
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten knoflookcroutons
Ingrediënten frisse vinaigrette
Ingrediënten salade
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes.
2
Schenk in een klein kommetje de olijfolie, pers hier de knoflook boven uit en voeg wat zout toe. Roer dit door elkaar en dompel de blokjes brood goed onder in het olijfolie mengsel. Verdeel de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes circa 10 min. totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze na 5 min. om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de knoflookcroutons afkoelen.
3
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een flesje en schud deze totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
4
Meng in een kom de pasta, rode ui, peer en tomaatjes. Voeg vervolgens de sla toe en meng het geheel losjes. Verdeel de salade over 2 borden.
5
Schud het flesje vinaigrette goed en schenk rijkelijk over de salade. Voeg tot slot de knoflookcroutons toe en rasp wat van het Parrano Robusto stuk over de salade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.