In samenwerking met:
Frittata met koolrabisalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frittata met koolrabisalade

Deze frittata kun je zowel als lunch of als hoofdgerecht serveren. Met een frisse koolrabisalade geef je een lekkere twist aan het gerecht. Deze goedgevulde frittata zet je al binnen 30 minuten op tafel!

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals koolrabi? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frittata met koolrabisalade

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de helft van de olijfolie in een ovenbestendige bakpan en bak de aardappelschijfjes in 4 tot 5 min. goudbruin.
2
Snijd de kaas in kleine blokjes. Klop in een ruime kom de eieren los en meng met de zure room. Meng de kaasblokjes door het eiermengsel. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook, pers boven de kom en roer het geheel.
3
Meng de aardappelschijfjes door het eimengsel en giet het geheel terug in de pan. Verwarm zachtjes tot het ei begint te stollen. Zet de ovenbestendige pan in het midden van de oven en bak de frittata in 15 min. mooi goudbruin.
4
Schil ondertussen de koolrabi en snijd met een kaasschaaf in dunne plakjes. Was de landcress en meng met de plakjes koolrabi. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Maak de salade aan met de overige olijfolie, citroenrasp, citroensap, honing en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.
5
Laat de frittata met behulp van een spatel uit de pan glijden en serveer op een platte schaal. Snijd de frittata in punten en serveer samen met de salade.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als koolrabi zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: heb je geen pan die in de oven mag? Laat de frittata, als de bovenkant al iets gestold is, uit de pan op een groot bord glijden. Leg hierop een bord dat minstens net zo groot is en draai om. Schuif ‘m nu weer de pan in en laat op laag vuur garen met een deksel op de pan tot al het ei gestold is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Lekker koken met koolrabi

Koolrabi, ook wel de ‘knolraap’ genoemd, is een veelzijdige groente die in de lente en herfst volop verkrijgbaar is. Het seizoen strekt zich meestal uit van maart tot juni en van september tot november, afhankelijk van het klimaat. Deze knolachtige groente behoort tot de koolfamilie en staat bekend om zijn sappige en knapperige textuur, vergelijkbaar met een appel, en een licht pittige smaak.

Koolrabi komt in twee varianten voor: groene en paarse. Beiden kunnen rauw worden gegeten, in dunne plakjes of julienne gesneden als een gezonde snack of toegevoegd aan salades voor extra crunch. Ze kunnen ook worden gekookt, gestoomd, geroosterd of zelfs gebakken. Koolrabi kan een uitstekende vervanger zijn voor aardappelen in gerechten zoals puree, frites, ovenschotels of gratins vanwege de lagere koolhydraatgehaltes.

Wat betreft voedingswaarden is koolrabi een goede bron van vezels, vitamine C en kalium. Het bevat weinig calorieën en heeft een laag vetgehalte, waardoor het een gezonde optie is voor mensen die op zoek zijn naar gewichtsbeheersing. Bovendien biedt het ook vitamine B6, vitamine K, en enkele antioxidanten. Koolrabi voegt niet alleen variatie toe aan maaltijden, maar levert ook belangrijke voedingsstoffen, waardoor het een geweldige aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via