Deze frittata kun je zowel als lunch of als hoofdgerecht serveren. Met een frisse koolrabisalade geef je een lekkere twist aan het gerecht. Deze goedgevulde frittata zet je al binnen 30 minuten op tafel!
Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals koolrabi? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als koolrabi zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.
Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.
Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10
Tip: heb je geen pan die in de oven mag? Laat de frittata, als de bovenkant al iets gestold is, uit de pan op een groot bord glijden. Leg hierop een bord dat minstens net zo groot is en draai om. Schuif ‘m nu weer de pan in en laat op laag vuur garen met een deksel op de pan tot al het ei gestold is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Koolrabi, ook wel de ‘knolraap’ genoemd, is een veelzijdige groente die in de lente en herfst volop verkrijgbaar is. Het seizoen strekt zich meestal uit van maart tot juni en van september tot november, afhankelijk van het klimaat. Deze knolachtige groente behoort tot de koolfamilie en staat bekend om zijn sappige en knapperige textuur, vergelijkbaar met een appel, en een licht pittige smaak.
Koolrabi komt in twee varianten voor: groene en paarse. Beiden kunnen rauw worden gegeten, in dunne plakjes of julienne gesneden als een gezonde snack of toegevoegd aan salades voor extra crunch. Ze kunnen ook worden gekookt, gestoomd, geroosterd of zelfs gebakken. Koolrabi kan een uitstekende vervanger zijn voor aardappelen in gerechten zoals puree, frites, ovenschotels of gratins vanwege de lagere koolhydraatgehaltes.
Wat betreft voedingswaarden is koolrabi een goede bron van vezels, vitamine C en kalium. Het bevat weinig calorieën en heeft een laag vetgehalte, waardoor het een gezonde optie is voor mensen die op zoek zijn naar gewichtsbeheersing. Bovendien biedt het ook vitamine B6, vitamine K, en enkele antioxidanten. Koolrabi voegt niet alleen variatie toe aan maaltijden, maar levert ook belangrijke voedingsstoffen, waardoor het een geweldige aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment