In samenwerking met:
Gado gado met oesterzwam
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gado gado met oesterzwammen en Krupi Chips

Wij zijn gek op de Indonesische smaken en invloeden! Eén van onze favorieten is deze gado gado met oesterzwammen, Krupi Chips, komkommer, ei en satésaus. Een vegetarisch gerecht dat heel gemakkelijk veganistisch te maken is. Hiervoor hoef je alleen maar het ei achterwege te laten. Gado gado wordt in veel gevallen geserveerd met tofu of tempeh. In dit recept gebruiken we oesterzwammen, wat door de structuur een hele mooie vervanger is voor vlees.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gado gado met oesterzwammen en krupi chips

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de eieren naar wens en laat ze schrikken. Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Snijd de komkommer in reepjes. Maak de waspeen schoon en snijd in reepjes.
2
Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoogvuur en bak de oesterzwammen goudbruin. Schud regelmatig om. Zorg dat de oesterzwammen na het bakken warm blijven in aluminiumfolie.
3
Rasp de groene limoenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de limoen doormidden en pers beide helften uit. Meng de limoenrasp en het limoensap met de komkommer in een kom.
4
Verwarm in de pan van de oesterzwammen de resterende olijfolie en fruit hierin de knoflook, waspeen en taugé aan. Breng op smaak met peper en zout.
5
Maak ondertussen de satésaus warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de rijst over de borden en schep er de gemarineerde taugé, waspeen en oesterzwammen op. Schep de satésaus eroverheen en garneer met de gehalveerde eitjes, Krupi Chips en komkommer.

Tip: liever vegan? Laat de eieren achterwege!

Een keuken met ontzettend veel verschillende smaken

De Indonesische keuken is een diverse en smakelijke mix van invloeden uit verschillende culturen, waaronder de Chinese, Indiase, Arabische en Europese keuken. Het land bestaat uit duizenden eilanden en elke regio heeft zijn eigen unieke gerechten en specialiteiten.

Rijst is de basis van bijna elke maaltijd en wordt vaak geserveerd met verschillende soorten vlees, vis en groenten. Een van de bekendste Indonesische gerechten is nasi goreng, gebakken rijst met kruiden, groenten en ei. Een andere populaire rijstgerecht is rendang, een langzaam gekookte stoofpot van rundvlees in kokosmelk en kruiden.

Saté is een ander iconisch Indonesische gerecht, gemaakt van gegrilde stukjes vlees op een stokje, geserveerd met een pindasaus en vaak geserveerd met lontong (geperste rijst). Een andere specialiteit is soto, een soep van kip of rundvlees, met rijst, groenten, en kruiden.

Sambal, een hete saus gemaakt van pepers, knoflook en andere kruiden, is een onmisbaar element in de Indonesische keuken en wordt vaak geserveerd als bijgerecht. Tahu en tempeh, beide gemaakt van sojabonen, zijn populaire eiwitbronnen voor vegetariërs en veganisten.

Zoals je leest, biedt de Indonesische keuken een breed scala aan smaken en gerechten en is het een echte traktatie voor iedereen die van lekker eten houdt. Naast het recept voor gado gado kun je met de Indonesische keuken blijven afwisselen. Zo zet je iedere keer opnieuw een smakelijke maaltijd op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via