Print opties

Sluiten

Gebakken rijst met pittige cajunkip

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de cajunkruiden met de helft van de olijfolie. Snijd de kipfilets in 4 stukken en besmeer met het mengsel. Laat 10 min. staan.
2
Breng een pan met water en het groentebouillonblokje aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.
3
Halveer de prei in de lengte en was deze. Snijd vervolgens in reepjes van 1 cm breed. Snijd de champignons in kwarten.
4
Snijd de paprika in repen van 2 cm en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en voeg peper en zout toe. Plaats 15 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika begint te kleuren.
5
Verwarm ondertussen een koekenpan met de resterende olijfolie en bak de kipfilets in 5 min. goudbruin. Voeg hier de prei, champignons en rijst aan toe en bak dit op middelhoog vuur voor 7 min. mee.
6
Haal de paprika’s uit de oven, serveer deze samen met de kip en rijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.