Print opties

Sluiten

Gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine gelijke blokjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper fijn. Verhit in een pannetje 2 el olie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de rode peper, tomatenblokjes en paprikablokjes toe. Bak totdat alle ingrediënten gaar zijn. Proef de charmilla en breng op smaak met zout en peper.
2
Snijd de koriander fijn en meng de helft ervan in een klein schaaltje met de zwarte peper, kurkuma, gember, kaneel en paprikapoeder. Voeg eventueel zout toe naar wens. Maak de sliptongetjes droog en wrijf ze in met de zelfgemaakte kruidenmix. Leg de bloem op een bord met een hoog opstaande rand en bedek de sliptong met de bloem.
3
Verhit een pan met ruim kokend water en kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een diepe pan een flinke laag zonnebloemolie om de sliptong in te frituren. Bak de sliptong in 5 minuten goudbruin en gaar, draai tussendoor om. Laat de sliptong uitlekken op keukenpapier.
4
Snijd de citroen in schijfjes. Serveer de sliptong met de schijfjes citroen, de rest van de koriander, de zelfgemaakte charmilla en de bloemkoolrijst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.