Print opties

Sluiten

Gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven op grillstand voor op 200°C. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en zet apart.
2
Maak kruidenboter door 100 gr gezouten roomboter, bieslook, de helft van de peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel.
3
Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en de ongezouten roomboter.
4
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een grote pan, voeg water toe tot de asperges net onder water staan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Zodra het water kookt, kook je de asperges nog 8 min.
5
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vervolgens met het paneermeelmengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw.
6
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De vis mag nog een beetje glazig van binnen zijn.
7
Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges, stokbrood en kruidenboter. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met partjes citroen.