Print opties

Sluiten

Gegratineerde oesters

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een theedoek over je hand en pak een oester met de platte kant naar boven vast. Steek met het oestermes de oester aan de kant van het scharnier open en wrik de schelpen los van elkaar. Verwijder de bovenste schelp, snijd de oester voorzichtig los en leg de schelp met de oester in een schaal. Herhaal met de overige oesters.
2
Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de krulpeterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng alles samen met de panko en roomboter in een kom.
3
Verdeel het pankomengsel over de oesters en bak de oesters 5 min. in de oven tot ze een goudbruin korstje hebben.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.