Print opties

Sluiten

Gegrilde aubergine met tahin en za’atar

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 250°C en zet op de grillstand. Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken met een scherp mes een paar centimeter in. Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 min. tot ze zwart zijn.
2
Was de tomaten en peterselie. Halveer de tomaten horizontaal en snijd de peterselieblaadjes fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de amandelen grof.
3
Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 min. Voeg de za’atar toe.
4
Pers het sap uit de citroen en meng met de tahin tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt. Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf. Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord. Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groenten. Serveer de pita’s erbij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.