Print opties

Sluiten

Gehaktbrood met vijgensalade

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan, bak de knoflook en ui in 5 min. goudbruin en zacht en laat afkoelen.
2
Bekleed een cakevorm met de pancetta. Leg deze ruim over elkaar heen gezien de pancetta zal krimpen tijdens het bakken. Houd voldoende pancetta over om het gehaktbrood ook aan de bovenkant mee te bedekken.
3
Meng het gehakt met paneermeel, rozemarijn, tijm, mosterd, ketjap manis, ei, ui-knoflookmengsel, het zout en de peper. Kneed tot een geheel.
4
Druk het gehakt in een cakevorm en vouw de resterende pancetta over het gehakt. Bak het gehaktbrood in 45 min. gaar in de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal het gehaktbrood uit de cakevorm en zet met de brede zijde op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het gehaktbrood nog 10 min. in de oven om een goudbruin korstje te krijgen.
5
Snijd de vijgen in parten en hak de walnoten en pecannoten grof. Maak een dressing van de andere helft olijfolie en het citroensap. Meng de helft van de dressing door de veldsla. Voeg de vijgen en noten toe aan de salade. Kruimel de blauwe kaas er overheen en top af met de rest van de dressing.
6
Serveer het gehaktbrood met de salade.