Print opties

Sluiten

Gele poffertjes van mango, kurkuma met banaan

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Meng de bevroren mango met 1/3 van de suiker en het water in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Rasp hierboven de gember. Laat het geheel ongeveer 5 tot 10 min. pruttelen tot het fruit zacht is.
2
Meng ondertussen de bloem met bakpoeder en zout. Voeg vervolgens ei, melk en wortelsap toe. Mix het geheel met een garde tot een glad beslag.
3
Pureer de mango met een staafmixer en voeg de kurkuma toe.
4
Laat de mangopuree afkoelen en voeg deze toe aan het beslag. Meng het geheel en vul vervolgens een spuitzak of spuitflesje met het beslag, dit werkt het makkelijkste. Heb je dit niet in huis, gebruik dan een lepel.
5
Verwarm de poffertjespan voor en vet deze royaal in met boter. Spuit het beslag in de poffertjes en bak voor ca. 5 min. Draai de poffertjes om met behulp van een satéprikker. Bak nogmaals 5 min. Herhaal dit tot het beslag op is.
6
Voeg de overgebleven suiker in een pan en laat karamelliseren. Voeg de walnoten toe aan de pan wanneer de suiker lichtgeel verkleurd. Schep de walnoten snel door de suiker en giet vervolgens op een bord met een bakpapier en laat afkoelen.
7
Vermaal de gekaramelliseerde walnoot in een blender tot poeder. Snijd de banaan in plakjes en rasp de schil van de sinaasappel.
8
Serveer de poffertjes met plakjes banaan en garneer met poedersuiker, walnotenpoeder en sinaasappelrasp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.