Print opties

Sluiten

Gemarineerde zalm met little gem, komkommer, granaatappel en citroendressing

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Hak de takjes dille en blaadjes munt. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Meng de citroenrasp met de gehakte dille, munt en het zeezout. Pers het sap uit de citroen en meng ¾ sap door het kruidenmengsel. Bedek de zalmfilet met het kruidenmengsel en laat dit 60 min. marineren.
2
Maak de barbecue aan en laat deze goed warm worden. Snijd de little gem over de lengte door de helft. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm.
3
Meng de mayonaise met de rest van de citroensap en eventueel een eetlepel water, zodat een dunne dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
4
Gril de little gem op de snijkant, zodat er een grilstreep ontstaat. Leg deze met de grilkant omhoog op het bord. Strooi de blokjes komkommer en granaatappel erover.
5
Schroei alle kanten van de zalm dicht op de barbecue of in de grillpan, 1-2 minuten per kant is voldoende. De zalm mag nog rosé zijn van binnen. Snijd de zalm in dunne plakjes en serveer op de little gem. Maak het gerecht af met de citroendressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.