Print opties

Sluiten

Gepofte flespompoen met krokant spek

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de spruiten in dunne plakken.
2
Halveer de flespompoenen over de lengte en verwijder de zaden. Snijd de pompoen vervolgens links en rechts schuin in tot 1 cm van de schil zodat er een ruit ontstaat.
3
Leg de pompoen, met de gesneden kant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier ½ van de olijfolie en het paprikapoeder over. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de pompoen 40 min. in de oven. Plaats wanneer de pompoen nog 10 min. moet het ontbijtspek bij de pompoen op de bakplaat.
4
Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes van 1 cm.
5
Verhit een wok met de overige olijfolie en wok de knoflook, spruitjes, rode paprika en kikkererwten 6 min. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel het kikkererwtenmengsel over de pompoen. Leg het krokante spek erop en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.