Print opties

Sluiten

Gepofte zoete aardappel met quinoa

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en halveer deze over de lengte. Verdeel ½ van de olijfolie en ½ van het paprikapoeder over de zoete aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
2
Verdeel de zoete aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado vervolgens in plakken.
3
Verhit ondertussen een pan met water en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en breng op smaak met ½ van het kerriepoeder, peper en zout.
4
Snijd de tofu in blokjes van 3 cm en marineer met de overige olijfolie, de honing, het overige paprikapoeder en overige kerriepoeder. Verhit een pan en bak de tofu goudbruin en gaar.
5
Verdeel de quinoa, veldsla en avocado over de zoete aardappel en schep hier de tofu overheen. Garneer het gerecht met de gezouten pinda’s.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.