In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Geroosterde aubergine met couscous en feta

Ga vandaag voor vegetarisch en maak deze heerlijke geroosterde aubergine met couscous. De couscous breng je op smaak met de Verstegen Original Spice Blend – Middle East Blend voor Couscous, bestaande uit een combinatie van gedroogde groenten en specerijen. Ideaal als smaakmaker voor vegetarische gerechten, zonder toegevoegd zout en 100% natuurlijk!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde aubergine met couscous en feta

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de el olijfolie met het peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte en snijd kruislings in. Leg in een ovenschaal en smeer de opengesneden kant van de aubergines in met de olijfolie. Rooster in de oven voor 30 min.
2
Pel en snijd de knoflook extra fijn. Meng de knoflook, komijnpoeder, sap van de citroen, tahin en resterende olijfolie tot een saus.
3
Verkruimel de feta. Haal de blaadjes van de takjes munt. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
4
Kook de aanbevolen hoeveelheid water voor de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de couscous toe aan het water samen met de Verstegen Original Spice Blend - Middle East Blend voor Couscous en voeg zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.
5
Roer de couscous met een vork los. Haal de aubergines uit de oven en leg op een bord. Verdeel de couscous over de aubergines. Strooi de feta, amandelschaafsel en granaatappelpitjes eroverheen. Maak af met de tahinsaus en munt.

Vegetarische toppers met aubergine

Aubergine is een groente die zich perfect leent voor heerlijke vegetarische gerechten. De aubergine bevat weinig calorieën, maar is vezelrijk. In combinatie met een eiwitproduct is het een goede vleesvervanger. Een perfect voorbeeld van een verantwoord recept met aubergine is de gemarineerde aubergine steak met bulgur salade. Dit gerecht heeft geen vlees of vis nodig, doordat bulgur een eiwitrijk product is. Zo krijg je met deze vegetarische maaltijd toch alle voedingswaarden binnen!

Een ander voorbeeld is het recept voor gevulde auberginerolletjes. De rolletjes worden gevuld met humus, couscous en geitenkaas, waardoor je lang verzadigd zult zijn. Niet alleen aubergine is een ideaal ingrediënt voor vegetarische recepten, maar ook bijvoorbeeld bieten, pompoen en courgette. Bekijk alle vegetarische recepten voor meer inspiratie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via