Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de el olijfolie met het peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte en snijd kruislings in. Leg in een ovenschaal en smeer de opengesneden kant van de aubergines in met de olijfolie. Rooster in de oven voor 30 min.
2
Pel en snijd de knoflook extra fijn. Meng de knoflook, komijnpoeder, sap van de citroen, tahin en resterende olijfolie tot een saus.
3
Verkruimel de feta. Haal de blaadjes van de takjes munt. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
4
Kook de aanbevolen hoeveelheid water voor de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de couscous toe aan het water samen met de Verstegen World Spice Meal Couscous en voeg zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.
5
Roer de couscous met een vork los. Haal de aubergines uit de oven en leg op een bord. Verdeel de couscous over de aubergines. Strooi de feta, amandelschaafsel en granaatappelpitjes eroverheen. Maak af met de tahinsaus en munt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.