Print opties

Sluiten

Geroosterde groenten uit de oven met een Indonesische twist

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pastinaak en pompoen in lange repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de groenten met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten in 35 min. gaar.
2
Maak ondertussen de pindasaus. Snijd de knoflook fijn en meng in een pan met de sojasaus, sesamolie, de helft van de kokosmelk, ahornsiroop, wijnazijn, pindakaas en de helft van de chilivlokken. Verwarm het geheel en roer door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
3
Maak vervolgens de kruidendressing. Hak de helft van de koriander en de helft van de munt fijn en pers het sap uit de limoen en meng met de rest van de kokosmelk, chilivlokken en voeg zout naar smaak toe.
4
Maak dunne plakjes in de lengte van de komkommer, dit kun je doen met een mandoline of met de kaasschaaf.
5
Rooster de sesamzaadjes met het zeezout in een pan tot het licht geroosterd is.
6
Serveer de geroosterde groenten met de pindasaus, kruidendressing, sesamzaadjes en de verse kruiden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.