Toe aan een eenvoudig en voedzaam gerecht? Ga dan aan de slag met dit recept voor gestoofde prei met citroen en tomaat van DekaMarkt. De zachte en zoete smaak van de gestoofde prei combineert perfect met het frisse en zure van de citroen en het sappige van de tomaten.
Prei is een heerlijke groente die veelzijdig te gebruiken is in verschillende gerechten. Het seizoen van prei in Nederland loopt van september tot en met april, waardoor het een echte wintergroente is. Tegenwoordig kun je prei het gehele jaar door kopen, dus ook tijdens de lente- en zomermaanden geniet je van prei. Je kunt prei gemakkelijk verwerken in allerlei soorten gerechten. Denk aan knolselderij-prei stamppot met pangasiusfilet, extra smakelijk dankzij de toevoeging van za’atar kruiden, of aan een romige preisoep, lekker als lunchgerecht of als voorgerecht.
Een populaire manier om prei te bereiden is door het te stoven. Het is een eenvoudig en snelle manier die goed past bij verschillende hoofdgerechten zoals vlees, vis en aardappelen. In dit recept combineren we de gestoofde prei met citroen, tomaat en kabeljauw. Begin met het schoonmaken van de prei door de buitenste laag en het wortelgedeelte te verwijderen. Snijd de prei in ringen of grotere stukken en was deze grondig. In een pan verwarm je wat boter en voeg je de prei met kabeljauw toe. Bak deze kort aan en voeg dan een lekker kruiden als tijm en citroensap toe. Laat de prei op laag vuur stoven totdat het zacht en gaar is. Voeg op het einde eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
Gestoofde prei is niet alleen lekker, maar ook nog eens harstikke voedzaam! Het is een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Probeer het eens voor het diner deze week en geniet van de heerlijke smaak van gestoofde prei.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment