In samenwerking met:
Bloemkoolsoep Met Prei 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolsoep met prei

Een romig soepje voor het diner, wij zijn er dol op. Een soep is lekker licht, maar tegelijkertijd vult hij goed. Deze soep maken we met bloemkool, selderij en prei voor lekker veel groenten. Top het geheel af met wat crème fraîche en zelfgemaakte croutons.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bloemkoolsoep met prei

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de selderij fijn.
2
Snijd het brood in stukken van 2 cm en meng met de helft van de olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en plaats 15 min. in de oven tot de broodstukken krokant zijn. Haal de croutons uit de oven en laat buiten de koelkast afkoelen.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de bloemkool, prei en de helft van de selderij 3 min.
4
Meng ondertussen de groentebouillontabletten met het kokend water en blus de bloemkool af. Laat 10 min. koken en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
5
Roer de crème fraîche door de soep. Garneer de soep met de rest van de selderij en serveer met de croutons.

Tip: voeg wanneer de soep niet vegetarisch hoeft te zijn uitgebakken spekjes toe.

Wat je allemaal kan maken met bloemkool

Bloemkool is een veelzijdige groente die bekend staat om zijn milde smaak en knapperige textuur. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met eenvoudige gekookte of gestoomde bereidingen, kan bloemkool op talloze manieren worden gebruikt in de keuken, waardoor het een favoriet ingrediënt is voor zowel klassieke als inventieve gerechten.

Een van de meest populaire bereidingen van bloemkool is het roosteren ervan. Door bloemkoolroosjes te besprenkelen met olijfolie, zout, peper en kruiden zoals knoflookpoeder, komijn of paprikapoeder en ze vervolgens te roosteren in de oven, krijgen ze een heerlijke zoete en hartige smaak. Probeer eens geroosterde bloemkool met harissa, salsa verde en labneh. Ontzettend lekker en heerlijk als bijgerecht.

Een andere populaire manier om bloemkool te bereiden is door het te pureren tot een romige bloemkoolpuree. Door bloemkoolroosjes te koken en ze vervolgens te pureren met boter, room, knoflook en kruiden, ontstaat een heerlijk en voedzaam bijgerecht dat een gezonder alternatief biedt voor aardappelpuree. Bloemkoolpuree kan worden geserveerd naast gegrild vlees, vis of gevogelte, of als basis voor een ovenschotel.

Bloemkool is ook een goede keuze voor het maken van vegetarische gerechten, zoals bloemkoolsteaks. Door dikke plakken bloemkool te snijden, ze te kruiden en te roosteren of te grillen, krijg je stevige en vullende plakken die een smakelijke basis vormen voor diverse toppings en sauzen. Bloemkoolsteaks kunnen worden geserveerd als hoofdgerecht, in sandwiches of wraps, of is lekker om te serveren met een frisse linzensalade met spinazie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?