Print opties

Sluiten

Gestoofde prei met citroen en tomaat

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 210°C.
2
Rasp de schil van de helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Halveer de preien over de lengte en snijd deze in stukken van 6 cm. Spoel goed af.
3
Verdeel de pommes duchesse over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven.
4
Verhit de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw en prei kort aan. Draai het vuur laag, voeg de tijm, het citroensap en de citroenrasp toe. Laat dit 6 min. stoven tot de kabeljauw gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd ondertussen de resterende citroen doormidden. Verhit een pan met de olijfolie en bak de cherrytomaten 6 min. tot deze poffen. Plaats de laatste 2 min. de citroen, met snijvlak naar beneden, in de pan en rooster mee. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de gestoofde prei en kabeljauw over de borden en garneer met de cherrytomaten en citroen. Serveer met de pommes duchesse.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.