Meng de melk met de suiker en gist en zet 10 min. opzij. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom. Voeg het ei en het gistmengsel toe en mix met een handmixer door elkaar tot een glad beslag. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Maak met 2 eetlepels of een ijsboltang bolletjes beslag en bak ze in 5 min. goudbruin in de olie. Keer de oliebollen halverwege.
3
Mix de MonChou met het water en vanille extract en klop met de handmixer tot een romig geheel.
4
Snijd de oliebollen overlangs doormidden, maar niet helemaal door. Verdeel de MonChou over de binnenkant en top af met de kersen. Garneer de oliebollen met de poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.