Groentefriet Uit De Oven Met Kruidige Appelmoes
Niveau
Beginner
Tijd
40 min

Groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C Haal de salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng in een kom de salie met de helft van de olijfolie, peper en zout en de groentefriet. Leg de groentefriet op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de citroen en pers hem uit.
3
Doe de appels in een pan, samen met de citroenschil, citroensap, kaneelstokjes, jeneverbessen, laurierblaadjes, esdoornsiroop en het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de appelmoes met het deksel schuin op de pan 25 minuten zachtjes koken. Haal de laurier, kaneel en jeneverbessen uit de appelmoes.
4
Bak intussen de kiphaasjes in de overige olijfolie in een koekenpan in 6 minuten per kant goudbruin.
5
Serveer de groentefriet met de krokante kiphaasjes en een schep appelmoes.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Over dit recept

    Gerecht
    Hoofdgerechten
    Cuisine
    Hollands
    Diëten
    Balans
    Eiwitrijk
    Soort
    Ovengerechten
    Groenten
    Voorkeuren
    Bevat vlees
    Bevat kip
    Vrij van vis

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via