Groentefriet Uit De Oven Met Kruidige Appelmoes
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes

Kip, patat en appelmoes: een gouden combinatie. Wij maken de appelmoes zelf door appelblokjes aan de kook te brengen met citroen, kaneel, jeneverbessen, laurier en esdoornsiroop. Voor een extra gladde appelmoes pureer je hem nog met een staafmixer. Groentefriet uit de oven met deze heerlijke appelmoes, klinkt goed toch?

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C Haal de salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng in een kom de salie met de helft van de olijfolie, peper en zout en de groentefriet. Leg de groentefriet op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de citroen en pers hem uit.
3
Doe de appels in een pan, samen met de citroenschil, citroensap, kaneelstokjes, jeneverbessen, laurierblaadjes, esdoornsiroop en het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de appelmoes met het deksel schuin op de pan 25 minuten zachtjes koken. Haal de laurier, kaneel en jeneverbessen uit de appelmoes.
4
Bak intussen de kiphaasjes in de overige olijfolie in een koekenpan in 6 minuten per kant goudbruin.
5
Serveer de groentefriet met de krokante kiphaasjes en een schep appelmoes.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via