Verwarm de oven voor op 180˚C Haal de salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng in een kom de salie met de helft van de olijfolie, peper en zout en de groentefriet. Leg de groentefriet op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de citroen en pers hem uit.
3
Doe de appels in een pan, samen met de citroenschil, citroensap, kaneelstokjes, jeneverbessen, laurierblaadjes, esdoornsiroop en het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de appelmoes met het deksel schuin op de pan 25 minuten zachtjes koken. Haal de laurier, kaneel en jeneverbessen uit de appelmoes.
4
Bak intussen de kiphaasjes in de overige olijfolie in een koekenpan in 6 minuten per kant goudbruin.
5
Serveer de groentefriet met de krokante kiphaasjes en een schep appelmoes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.