In samenwerking met:
Halloween matcha latte
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Halloween matcha latte

Geef jij een halloween feestje met lekkere en griezelige hapjes, inclusief een horrorfilm? Dan mag deze spooky halloween matcha latte niet ontbreken! Met drankjes kun je helemaal losgaan en met deze matcha latte ga je zeker punten scoren. Durf jij hem op te drinken?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept halloween matcha latte

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de koffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in de glazen. Klop de kokosroom of slagroom lobbig met de matcha en honing. Schep deze voorzichtig op de koffie.
2
Hak de chocolade fijn en verdeel over de glazen. Decoreer met een takje munt.

Tip: matcha wordt niet echt knalgroen. Wil je echt een lekker griezelig gifgroen effect bereiken? Voeg dan een paar druppels groene (food)kleurstof toe.

Groene thee met een levendige twist

Matcha is steeds populairder en niet meer weg te slaan van menukaarten van koffietentjes. Het is een fijngemalen groene thee uit Japan en kent een lange geschiedenis. Matcha vindt zijn oorsprong namelijk in China, waar thee al duizenden jaren wordt gekoesterd. Echter, de echte transformatie van thee naar matcha vond plaats in Japan, rond de 12e eeuw. Japanse boeddhistische monniken brachten matcha naar hun land, waar het al snel een essentieel onderdeel werd van hun meditatierituelen. Dit legde de basis voor de diepgewortelde Japanse theecultuur, bekend als ‘chanoyu’, oftewel de ‘theeceremonie’.

In de afgelopen jaren heeft matcha wereldwijde populariteit verworven, zowel als een gezond drankje als een trendy ingrediënt. Matcha theeplekken, met hun minimalistische esthetiek en smakelijke creaties, zijn opgedoken in steden over de hele wereld. Matcha heeft niet alleen de smaakpapillen veroverd, maar ook de harten van diegenen die op zoek zijn naar een gezondere levensstijl.

Matcha heeft een intense, aardse smaak met subtiele zoetheid en een lichte bitterheid. De smaak is uniek en wordt vaak omschreven als grassig, umami-rijk en verfrissend. Matcha is niet beperkt tot alleen thee. Het wordt ook gebruikt in diverse culinaire creaties, zoals matcha-latte, ijs met matcha, gebak waar matchapoeder aan is toegevoegd, matcha marshmallows en zelfs hartige gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor matcha een favoriet ingrediënt is geworden in moderne keukens. Met matcha kan je alle kanten op!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via