Print opties

Sluiten

Hete bliksem maar dan anders

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Wel de rozijnen 10 min. in lauwwarm water.
2
Schil de aardappelen en snijd in blokken van 2 cm. Spoel onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af en stamp de aardappelen tot een puree. Spatel de slagroom door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit ondertussen een pan met de olijfolie en bak de spekreepjes krokant. Snijd de bovenkant van de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor (of een mes). Hol de appel verder uit met een lepel.
4
Meng de spekjes en rozijnen door de puree en vul de appels met de puree. Plaats de appels op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 10 min. in de oven.
5
Haal de appels uit de oven en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.