Print opties

Sluiten

Hutspot ovenschotel

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappelen, was ze en snijd in gelijke blokjes. Kook in circa 15 min. gaar. Giet af.
2
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd in de lengte doormidden en snijd in halve schijfjes. Pel de ui en halveer. Snijd in halve ringen.
3
Verhit een pan met de ongezouten roomboter op middelhoog vuur en bak de winterpeen en ui in 10 min. glazig. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en bak 3 min. mee.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C. Meng de aardappelen met de kruidenroomkaas, mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout. Stamp dit met behulp van een pureestamper goed door elkaar.
5
Meng de winterpeen en ui door de aardappelen en doe in een ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en leg boven op de hutspot. Garneer met de geraspte Gruyère en bak 5-10 min. tot de kaas is gesmolten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.