In samenwerking met:
Kurkuma Latte Alpro
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Iced plantaardige variatie op latte met honing en kurkuma

Een keertje iets nieuws proberen? Probeer dan de lekker verfrissende Iced l*tte met honing en kurkuma. Een lekkere drank om de dag mee te beginnen, maar ook heerlijk als tussendoortje. Perfect voor op een warme zomerdag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept iced plantaardige variatie op latte met honing en kurkuma

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verwarm ½ van de Alpro Barista Amandel samen met de honing, kokosolie en kurkuma. Schuim op tot een goudkleurig schuim.
2
Schuim de overige Alpro Barista Amandeldrink koud op, samen met het vanille extract en de kaneel.
3
Maak je latte in laagjes. Neem de glazen, vul ze tot de helft met ijsblokjes en giet er het koude kaneel-amandelmengsel over.
4
Vul aan met het warme kurkuma-amandelschuim. Drink langzaam en geniet!

De benodigdheden voor dit heerlijke drankjes

Dit recept is op basis van de Alpro Barista Amandel gemaakt. Wat een verrukkelijke, nootachtige smaak geeft aan aan de iced drink. De amandelen die Alpro gebruikt komen uitsluitend van kleine boerderijen rond de Middellandse Zee. Hoewel hun boomgaarden grotendeels bewaterd worden door regen, zoeken ze actief naar manieren waarop de telers het waterverbruik kunnen verminderen. En samen met de boeren kijkt Alpro ook naar manieren waarop ze hun aanpak volledig kunnen veranderen. Zo plaatsen ze planten, vijvers en heggen tussen de bomen om wilde dieren terug naar het land te laten keren.

Verder gebruik je kurkuma, ook wel bekend als geelwortel. Het wordt al jaren in Azië gebruikt. Dit groeit voornamelijk in India en andere delen van Azië. In kurkuma zit een stof die curcumine heet dit geeft de mooie gele kleur aan de wortel en dus ook aan je gerechten.

Kurkuma is geschikt voor veel gerechten vanwege zijn milde smaak. Het kan worden gebruikt in een curry of samen met bloemkool of pompoen. Je kunt het ook aan je rijst toevoegen voor een mooie gele kleur.

Kurkuma verwerken in je gerechten

Kurkuma is een steeds vaker gebruikt ingrediënt in tal van verschillende gerechten. Naast dit drankje, kan je het ook verwerken in deze golden milk. Ook hier zorgt de kurkuma voor het mooie gele kleurtje. Of ga voor deze heerlijke boboti met wilde rijst, de Jamaicaanse curry met witte rijst uit de slowcooker of deze dahlpuree met spinazie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via