Print opties

Sluiten

Italiaanse pot pie met vegan gehaktballen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht). Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes. Boen de champignons schoon en snijd ze doormidden of in vieren. Pel, halveer en snijd de ui in dunne reepjes. Pel en hak de knoflook fijn.
2
Verhit een grote koekenpan of wok op hoog vuur met de olijfolie. Voeg de ui, knoflook, paprika en champignons met ½ van de oregano en ½ tl zout toe. Bak 5-6 min. tot de groenten zachter zijn.
3
Snijd de gehaktballetjes doormidden. Voeg de tomatenblokjes met de suiker aan de pan toe. Laat de saus 2-3 min. zachtjes pruttelen en proef of je nog peper, zout en suiker moet toevoegen naar smaak. Roer de gehaktballetjes door de groentensaus en stort alles in een middelgrote ovenschaal.
4
Rol het bladerdeeg zonder bakpapier over de vulling. Vouw de randjes over de ovenschaal of snijd ze weg (je kunt de restjes ter decoratie gebruiken). Prik het deeg in. Bak de pot pie 15-17 min. in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.