Print opties

Sluiten

Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
1
Schil de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk van de vliesjes. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd de parten in stukjes van ongeveer 1 Ć  2 cm. Probeer tijdens het snijden het sap van de sinaasappel op te vangen in een kom.
2
Snijd de tomaten in parten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de stukjes sinaasappel en tomaat toe aan de kom met het sinaasappelsap. Snijd de olijven in plakjes en voeg toe aan de salsa.
3
Snijd het teentje knoflook fijn. Voeg samen met de olijfolie toe aan de salsa. Versnipper de blaadjes van het takje munt boven de kom en meng het geheel.
4
Schil de krieltjes, kook 7 min. in ruim water en giet af. De aardappelen hoeven niet volledig gaar te zijn. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de krieltjes. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
5
Breng de kabeljauwhaasjes op smaak met peper en zout en bak de vis ongeveer 5 min. per kant tot deze gaar is.
6
Serveer de kabeljauwhaasjes samen met de gebakken krieltjes en schep hier de salsa overheen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.