Print opties

Sluiten

Karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 35min
Totale tijd
2u 45min

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bekleed een ingevette vierkante bakvorm van 18x18 cm met bakpapier. Snijd de walnoten en het gevriesdroogd fruit in grove stukken. Bewaar wat mooie walnoten ter garnering.
2
Verwarm de melk, suiker en boter in een steelpannetje al roerend boven het vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de gecondenseerde melk toe en breng aan de kook. Blijf constant roeren zodat het mengsel niet vastkoekt aan de bodem van de pan. Laat het mengsel rustig koken totdat het een goudbruine karamelkleur krijgt, dit duurt ongeveer 18-30 minuten afhankelijk van het roeren en de bodem en breedte van de pan. Zodra het mengsel goudbruin van kleur is en is ingedikt, haal je het pannetje van het vuur. Meng de maple syrup door het mengsel en mix 4 minuten met een mixer tot een dikke karamel.
3
Spatel de walnoten en de helft van het gevriesdroogde fruit door de karamel en giet de karamelfudge in de bakvorm. Verspreid goed over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge 2 uur afkoelen in de koelkast.
4
Smelt de witte chocolade in de magnetron. Zet de chocolade hiervoor 30 seconden in de magnetron op 600 watt. Roer de chocolade door en herhaal deze stap totdat de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de witte chocolade met een lepeltje in streepjes over de fudge en bestrooi met het overige gevriesdroogde fruit en de walnoten. Snijd de fudge in kleine blokjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.