Karbonade in champignonroomsaus en aardappelpartjes
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediƫnten
2 personen
Ingrediƫnten
1
Schil de aardappel en snijd in partjes. Zet in een pan net onder water. Breng de aardappeltjes aan de kook, kook 6 min. en giet af.
2
Pel ondertussen de ui. Snijd de helft in halve ringen, snipper de andere helft. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes. Ris de takjes rozemarijn en hak grof.
3
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ribkarbonade 3 min. per kant aan en haal uit de pan.
4
Verhit de resterende zonnebloemolie in dezelfde pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en kook 5 min. door op middelhoog vuur.
5
Verhit ondertussen een andere koekenpan (zonder olie) op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 3 min. aan en schep uit de pan. Voeg de halve ringen ui en voorgekookte aardappelpartjes toe en bak in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg de laatste minuut het paprikapoeder en de spekreepjes toe.
6
Leg de ribkarbonade in de champignonsaus en laat 3 min. doorwarmen. Voeg de spinazie toe en laat in 2 min. slinken. Serveer de karbonade met de aardappelpartjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.