Halveer de prei en snijd in grove stukken. Spoel eventueel zand eraf. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken.
2
Breng het water samen met de kippenbouten, prei, wortel, ui, foelie, laurierblaadjes, takjes bladselderij, de helft van de takjes peterselie en het bouillonblokje aan de kook. Kneus de peperkorrels en voeg toe.
3
Laat de bouillon 45 min. trekken op laag vuur, net onder het kookpunt.
4
Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon door een fijne zeef.
5
Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het vlees van de botten in kleine stukjes.
6
Voeg de soepgroenten, vermicelli en het kippenvlees toe aan de bouillon en laat 8 min. doorkoken.
7
Pluk de blaadjes van de resterende takjes peterselie en hak fijn. Roer vlak voor serveren door de soep.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.